Харесвате ли оригинални и оригинални интериорни аранжировки? Искате ли да създадете пространство, което да бъде уникално и уникално? Една от нестандартните, но много ефективни идеи е използването на фототапети върху ... тавана! Разберете какви са предимствата на такова решение и какви тапети да изберете за тавана, за да се насладите на уникален интериор!


Фототапет на тавана - идея за ефектна декорация!

Тапетите или стенописите са един от най -бързите и ефективни начини да освежите интериора си. Най -често се използват в интериора за декоративни или практически цели - правилно подбрани за пространството, те са в състояние оптично да намалят или увеличат една стая. Тапетите и фототапетите, предлагани на пазара, са богатство от цветове и мотиви, които лесно могат да бъдат адаптирани към всяко интериорно оформление.

Съвременните фототапети се радват на качествен и изтънчен дизайн. Тапетите и фототапетите в стаите са предимно декоративни. За да не претоварват стаята, те най -често се използват на една, най -видима стена. Необичайна, но изключително ефектна идея е да използвате фототапети на тавана. Това е доста нова тенденция, в която всеки ден се убеждават все повече хора. Тапетите на тавана несъмнено са идеалният начин за модерен дизайн на една стая и за въвеждане на уникална атмосфера в нея.


Фототапет на тавана - къде е най -добре?

За много хора нанасянето на фототапети на тавана може да изглежда много рисковано. За да избегнете разочарование, си струва да помислите дали интериорът позволява този вид декорация. Фототапетите на тавана са идеални за високи помещения. Малките стаи могат да бъдат затрупани от него и оптически да изглеждат по -малки.

Този тип решение се използва най -често в спални и холове - това е изключително очарователен акцент след събуждане или по време на почивка. Тапетите на тавана също ще бъдат идеални за различни видове обслужващи помещения. Тук говорим предимно за фризьорски салони, козметични салони, както и клиники за естетична медицина. Тази декорация със сигурност ще внесе уникална атмосфера в интериора и ще позволи на клиентите да се отпуснат и да си починат. В този тип пространство фототапетите с флоралните мотиви ще бъдат най-добрите, тъй като те ще ви доставят положително настроение със своята нежност и изтънченост.


Идея за тавана в спалнята - какво да изберем?

Когато решавате да използвате фототапет на тавана, си струва да вземете предвид както модела, така и цвета, който изберете. Твърде тъмният фототапет с голям мотив няма да работи добре в малки стаи. По същия начин - в големи и просторни интериори, деликатен модел в ярки цветове може да не се вижда достатъчно.


Небесено

Един от най -често срещаните избори, особено за спални, е небесният тапет. Синьото и бялото са цветовете, които насърчават релаксацията и ви позволяват да въведете атмосфера, свързана с мир и блажена почивка. Предимството на използването на този вид фототапети за спалнята е лекотата да се съчетаят с почти всеки интериор:

На открито - тапетите, доминирани от синия цвят, ще бъдат идеални за интериора на смели хора, които почиват най -добре сред дълбочината и лекотата на цветовете.

Лъчи в небето - това е райско предложение, което ще бъде идеално за интериори в скандинавски стил. Сивото на небето, съчетано с блясъка на слънчевите лъчи, излизащи зад облаците, създава изключително интересен ефект.

Лекотата на облаците - идеален вариант за романтици, които обичат да се люлеят в облаците. Той перфектно ще подчертае минималистичния и женствен интериор. Преобладаването на бялото ще внесе лекота и грация в стаята!


Романтично и фино

Ако искате да добавите романтичен акцент към спалнята си, изберете флорални мотиви. Пастелните и деликатни нюанси ще работят най -добре - бежово, салвия зелено или пудро розово.

Фини магнолии - уникални цветя, които имат шанс да украсят спалнята ви през цялата година! Деликатни, леки и изключително романтични, те със сигурност ще внесат свежест и блажена атмосфера в стаята.

Вход за удоволствие - това е предложение за малко по -смели хора. Голям флорален мотив в комбинация с по -тъмен вариант на мръсно розово със сигурност е иновативно и изключително ефективно решение.

Ако искате да подчертаете елегантността на аранжировката, не забравяйте да използвате английска ламперия по стените.


Смели и ексцентрични

В просторни и големи стаи можете да си позволите малко повече лудост. Едно от тях е използването на тапети за джунглата на тавана. Зеленият цвят помага да се успокои тялото и да се отпуснете. Вездесъщите листа на екзотични растения ще внесат естествен мир в интериора и ще ви накарат да се почувствате като в лоното на природата. Изразителните цветове на тапета перфектно ще хармонират с тъмните стени и естествените саксийни растения.


Уютно и сладко

Тапетите на тавана са идеалната идея за довършване на детска стая. Деликатните шарки като звезди, пеперуди или любими животни са идеални за малки деца. Когато подреждате стая за малко по -голямо дете или тийнейджър, можете да си позволите много повече. Мечтата на детето ви е да лети в космоса? Нанесете персонализиран тапет за звездно нощно небе на тавана! Имате ли малък пътешественик у дома? Създайте джунгла, сафари или… океан в стаята си!


Селски и кънтри стил

За интериори, декорирани в селска или бохо атмосфера, най -добре е да изберете тапети или стенописи, имитиращи естествени материали. Уютният характер на стаята може да бъде постигнат благодарение на тапета с мотив на класически дървени дъски. Този тип решение ще подчертае селския и идиличен характер и ще създаде пространство за почивка и релакс. Естествена тухла, бетон или камък ще отговарят на индустриалния интериор.


Геометрично и триизмерно

Последното предложение е използването на триизмерни тапети на тавана. 3D фототапети ще изкриви перспективата и ще внесе ефект на дълбочина в интериора. Правилно подбран, той ще създаде оптична илюзия, която значително ще увеличи и озари пространството. Стенописи под формата на гледка от прозореца, както и изискани, геометрични мотиви са идеални за тавана. Това е решение за хора, които не се страхуват от експерименти и искат да създадат спираща дъха гледка, която често ще ви кара да се чувствате замаяни!


Използването на фототапети на тавана е доста смела, но изключително ефективна стъпка в интериорния дизайн. Това модерно решение със сигурност ще ви позволи да създадете уникален, интригуващ и визуално интересен ефект в интериора. Ключът към успеха е правилният избор на цветове, както и темата спрямо условията в стаята.