Подреждането на стая за тийнейджъри е истинско предизвикателство за родителите. Пространството трябва да бъде както практично, така и идеално пригодено за вкуса на тийнейджъра. Компромисът между функционалност и естетика може да бъде труден за постигане, особено в малки пространства, които изглеждат тесни и незабележими. Научете как да подредите малка младежка стая.


Малкото пространство е голямо предизвикателство!

Стаите с малки размери са типични за апартаменти в жилищни блокове. Интериорът често е много тесен и незабележим, което е значително предизвикателство за подреждането. Нуждаете се от креативност и способност да управлявате пространството. Малката площ не е единственото нещо, което трябва да имате предвид, когато подреждате стая за тийнейджър. Когато проектирате декор на стая, не можете да забравите за предпочитанията на детето.

Тийнейджърският период е период, в който детето иска да има реално влияние върху това как изглежда неговото малко пространство. Тук той ще прекарва по -голямата част от времето си. Стаята ще се превърне едновременно в място за почивка, учене и забавление.В тази малка стая тя ще развива талантите си и ще приема гости. Ето защо си струва да се постигне компромис и да се позволи на детето да участва активно в процеса на подреждане на стаята си за тийнейджъри.


Как да подредим много малка младежка стая?

Стаята за тийнейджъри трябва да комбинира няколко функции. Това е място за спане, учене и игра. В такъв малък интериор трябва да има легло и бюро с удобен стол. Ключът към успеха е правилно подреденото дори и най-малкото пространство.


Кой цвят ще бъде най-добрият?

Темата на стаята трябва да зависи от вкуса на детето. Важно е цветовете да не са крещящи. Прекалено интензивните цветове могат да повлияят негативно на фокуса и концентрацията. Добре е да изберете неутрални цветове, които ще са благоприятни както за релаксация, така и за учене. Малка младежка стая също е добре да се увеличи визуално. Ярките цветове ще бъдат полезни тук, както и специални 3D фототапети, които ще придадат на интериора ефект на дълбочина и ефективно ще нарушат перспективата. Една малка стая ще изглежда много по-голяма и по-светла, отколкото е в действителност.


Как да обзаведем малка тийнейджърска стая?

В малка младежка стая многофункционалните мебели ще бъдат най-доброто решение, което ще ви позволи значително да спестите място. Добре е да потърсите модели, предназначени специално за малки интериори.


Легло

Леглото е един от най-важните елементи на интериора. В младежката стая обаче тя изпълнява много повече функции, отколкото в класическата спалня. Той служи както за релаксация, регенерация, учене, така и за приемане на гости. Единично легло с допълнително пространство под матрака ще бъде добър избор. В контейнера за спално бельо можете да скриете не само завивка и възглавници, но и други, рядко използвани дребни предмети. Леглата на висок ракла с чекмеджета, както и двуетажни легла, които имат допълнителен плот за маса, служещ като бюро, също са перфектни. Съвременно решение е също легло, скрито в гардероба, или легло в библиотека.


Бюро и удобен стол

Друг съществен елемент в стаята на тийнейджър е бюро с удобен стол. За малки пространства е по-добре да изберете по-ниски. Тези от 100 до 120 см височина ще паснат много добре. Ако интериорът е много малък, струва си да помислите за сгъваем работен плот или широк рафт, който ще служи не само като бюро, но и за библиотека.


Гардероб

Освен легло, библиотека и бюро, в стаята на тийнейджър трябва да има и функционален гардероб, който да съхранява дрехи и други лични вещи на детето.


Какви аксесоари да изберете?

Стаята на тийнейджър трябва да бъде пространство, което е креативно и идеално отговарящо на неговите интереси. Струва си да се погрижите за подходящите аксесоари, които ще подчертаят интериора и ще внесат уникална и уютна атмосфера в него. С орнаментите обаче не може да се прекалява. Много лесно е да претоварите интериора и да направите престоя в него изморителен.

Добро решение е да използвате тапети, които със сигурност ще оживят стаята и ще й придадат характер. За малките стаи е най -добре да изберете гореспоменатите 3D фототапети, нашето богато разнообразие ще ви позволи да съобразите идеално темата с индивидуалните предпочитания на тийнейджъра.

Стаята на тийнейджър може да бъде обогатена и с коркова или магнитна дъска, както и с всякакви фоторамки и стойки. Леглото трябва да бъде обогатено с меки възглавници и покривало, което да съответства на цялата подредба.


Как да подредим малка младежка стая за момче?

Времената, когато синьото беше един от най-добрите и очевидни избори за момчешка стая, за щастие са отминали. В днешно време сивото, тюркоазеното и бялото царуват все по-често в младежки стаи за момчета. Черни аксесоари и картини, имитиращи суровини, например тухла или бетон, също често се използват. Ако искате да съобразите най-добре интериора с характера и предпочитанията на млад човек, можете да украсите стената с широкоформатна декорация, избрана от широка гама фототапети за тийнейджър . Доста често срещан избор е например фототапет с карта на света или стенопис с графити .

Мъжкият характер на стаята може да бъде допълнително подчертан от декорации на стени, които ще отговарят на неговите интереси, като например плакати с любими герои от филми, музикални инструменти, карти на небето и т. Н. Също така трябва да се погрижите за подходящо осветление. В допълнение към стилната настолна лампа, малко по-атмосферна и разсеяна светлина ще работи и в младежка стая.


Как да подредим малка младежка стая за момиче?

В стаята за момичета, ярки и пастелни цветове, като бебешко розово, зелено борово дърво или слонова кост, ще работят добре. Очарователна атмосфера може да бъде въведена и чрез използване на фототапет с деликатен, фин модел, като например поляна със спомени или водопад от рози .

Пространството за момиче трябва да включва и голямо огледало, както и „ъгъл за грижи“. Най-доброто решение би било да поставите специална тоалетка. Размерът на стаята обаче не винаги го позволява. Уютна атмосфера ще дадат и стенните декорации под формата на картини или плакати, рамки за снимки.


Как да организираме малка стая за двама тийнейджъри?

Функционалното подреждане на малко пространство за един човек е голямо предизвикателство. Но какво ще стане, ако малка стая разделя братя и сестри?

Когато подреждате стая за двама тийнейджъри, човек трябва да обърне внимание преди всичко на техния комфорт.В случай на братя и сестри от същия пол, не би трябвало да има големи проблеми с избора на темата и цветовете. Когато подреждате стая за гадже и приятелка, си струва да изберете най-неутралния декор, който перфектно ще хармонира както с мъжки, така и с женски аксесоари. Можете също да използвате два различни цвята, които ще ви позволят да отделите две зони вътре. Това решение обаче се препоръчва за по-големи пространства. Много е лесно да се създаде хаос в малки стаи. Алтернатива може да бъде използването на различни плакати или изображения, които са пряко свързани с интересите на тийнейджърите.

Ако децата са на една и съща възраст, можете да изберете спестяващо място двуетажно легло. Интересно решение е и създаването на мецанин. Той обаче ще работи само във високи интериори. За да се осигури комфорт и удобство на всяко от децата, е необходимо да им се осигурят две отделни бюра, удобни кресла и отделни шкафчета, в които те да съхраняват личните си вещи.


Подреждането на стая за тийнейджър е предизвикателство, което изисква от родителя не само да може да планира ергономично, но и да изработва компромиси. Много е важно детето да се чувства уютно, комфортно и уверено в стаята си!


Изберете 3D фототапет за младежка стая!