Нетъкан тапет

Навремето никой не си правеше труда да преправя стените, освен ако хартията не беше напълно износена. И не бихте могли да ги вините, наистина. Тапетът отнема векове, за да се сложи (и после да се премахни), да не говорим за многото умения, от които човек се нуждае за цялата процедура. Но сега сме в ерата на нетъканите тапети (фототапети) и всички предимства, които тя носи ...


КАКВО Е НЕТЪКАН ТАПЕТ (ФОТОТАПЕТ)?


Нетъкан тапет (фототапет) е иновативна смес от синтетични и естествени влакна, които също се използват за направата на марля, филтри за кафе и торбички за чай. Влакната се комбинират със свързващи вещества, подсилени с акрилати и обикновено се смесват с допълнителни пигменти, за да се осигури непрозрачност.

Откакто нетъканите тапети бяха представени за първи път преди около десетилетие, той не направи нищо друго, освен да спечели пазарен дял. Продажбите са се удвоили повече от 2007 г., докато редовните продажби на хартия са намалели с 43%. Нетъкан текстил бързо се превръща във всеки интериорен дизайнер и предпочитан субстрат за принтер за тапети и фототапети по поне четири причини:


1. Няма повече проблеми с плесента

Общата паника за болестите, свързани с плесени, беше една от основните причини, поради които тапетите почти спряха да се ползват някъде през 90-те. Очевидно тапетът сам по себе си не е причинил проблеми с плесени, но естеството на използваните производители на хартиен субстрат означава, че тапетът не може да диша, заключвайки се в парите между себе си и стената. Нищо от това с нетъкани тапети те са дишащ материал.


2. Той е идеален за дигитален печат на тапети (фототапети)

Все повече производители на тапети се обръщат към дигиталния печат, за който нетъканият материал е идеалният (и единствен) субстрат. Той остава стабилен както в сухи, така и във влажни условия и, когато се комбинира с разтвор за печат Xeikon, е съвместим с уникален вид сух тонер, който не отделя ЛОС и дори е одобрен от FDA (Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ). Перфектен за тапети на офиси и други обществени зони!


Открийте предимствата на цифровия печат на фототапети. Какво представляват нетъканите материали - Вижте тук

 

3. Нетъкан означава устойчив на разкъсване

Трябва ли да кажем повече? Нетъкан тапет е известен със своята здравина, което го прави издръжлив и не забравяйте - може да се пере.


4. Лесно е да се слага и премахва

Стабилният субстрат също гарантира безпроблемни резултати, както и тапети, които са едновременно лесни за нанасяне и изсъхват бързо. Отминаха дните, когато премахването на стари тапети означаваше много пари и дълго изстъргване. Някои видове нетъкан текстил дори ви позволяват да премахнете тапета от едната стена и да я приложите върху друга.

Също така не е нужно да се притеснявате, че материалът се свива или разширява твърде много с течение на времето.

Може също да оставете тапета (фототапета) да стои след намокряне за дълги периоди от време, преди да го залепите.

Въпреки че са леки, нетъканите тапети са проектирани да се залепят и спускат в дълги плавни ленти.

Можете да си представите колко важно е това, ако някога сте имали задача да премахвате стари тапети. Целият процес бързо се превръща в кошмар, когато хартиеният субстрат започне да се разпада и трябва да го обелите и изстържете от стената си, сантиметър по сантиметър.


5. Нетъканият тапет е Екологичен

Невиниловият тапет е по-добър за околната среда, тъй като за него не се използва винил. Плътните винилови тапети имат своите предимства, като основната е неговата издръжливост, но производственият процес на винила (известен също като PVC) е много тежък за Природата поради химикалите, отделяни в атмосферата.

Производственият процес на нетъкана хартия не произвежда такива химикали, което означава, че е със значително по-нисък въглероден отпечатък. Нетъканите не са 100% естествени, тъй като голямо количество от неговите материали са синтетични, но дори тези синтетични материали са много по-малко вредни за околната среда, отколкото всеки винилов продукт.


6. Нетъканият тапет се мие

Специалната комбинация от естествени и синтетични влакна прави нетъканите тапети достатъчно здрави, за да могат да се мият.

Вече приемаме за даденост, че можете да разлеете нещо върху кухненския си тапет и просто да го измиете с влажна гъба. В миналото това разливане би оставило следа. Или ще трябва да замените този участък от стената, или да живеете с петното. Нетъкан тапет е изключително лесно да се поддържа чист.