Меню
Количка

Инструкция за монтаж на фототапети (тапети)

Инструкция за монтаж на фототапети (тапети)

Инструкция за монтаж на фототапети (тапети)

Инструкция за монтаж на фототапети (тапети)


Пригответе си:

 1. Лепило за тапети
 2. 1 литър студена вода
 3. Съд за разтваряне на лепилото
 4. Молив и хартиена лента
 5. Ножици
 6. Инструменти за измерване (рулетка, метър...)
 7. Нивелир
 8. Четка за лепило
 9. Четка и валяк за тапет
 10. Макетен нож
 11. Мека гъба или кърпа

Преди да започнете

1. Подгответе избраната стена. Повърхността на стената трябва да бъде чиста, суха и без мазнини (най-добри резултати се постигат на стена, покрита с бял завършващ слой - фина шпакловка). Нетъканият тапет маскира незначителни несъвършенства, но ако дефектите са дълбоки, те трябва да се запълнят преди поставянето на тапети/фототапети. Ако стената е в контрастни цветове, препоръчително е да ги уеднаквите с помощта на ярък цвят. Преди да нанесете, моля отстранете остатъците от предишни тапети от повърхността на стената.

2. Изрежете ролката на тапета по пунктираната линия.

3. Разгънете лентите в правилния ред и проверете шаблона за грешки и дали краищата съвпадат и прилягат един към друг. Ако забележите проблем, моля свържете се с нас, за да сменим ролката.

4. Пригответе лепилото. Ако използвате нашето лепило за тапети: Смесете една торбичка (50g) в 1 литър студена вода и след това изчакайте 15 минути. След 15 минути отново разбъркайте лепилото. Ако използвате друго лепило, следвайте точно инструкцията. Сега можете да започнете с поставянето на фототапета/тапета.


Забележка: Поради процеса на сушене на лепило - не препоръчваме да поставяте тапети в райони с много ниска влажност на въздуха и температура на въздуха под 10 ° C. Оптималната стайна температура за поставяне на тапети и сушене е между 18 - 21 ° C.


Нетъкани (флис) тапети - монтаж

1. Използвайки нивелир и линийка върху избран фрагмент от стената, маркирайте равни вертикални линии на всеки 50 см, по които ще прикрепите ленти от тапета.

2. Ако на избрана стена има прозорец, за ваше удобство започнете близо до него, след което се придвижете към стената.

3. Нанесете подготвеното лепило върху повърхността на стената, посветена на първата ивица на тапет (това може да е малко по-широка площ от ширината на ивицата). Нанесете тънък слой лепило с помощта на четка. Внимавайте слоят лепило да не е твърде дебел и да е равномерен. Не нанасяйте лепило върху тапета.

4. Вземете първата ивица на тапет. Уверете се къде е горната част и че започвате от дясната ролка. Навийте го, като започнете отдолу (с шарката вътре) или просто внимателно го сгънете, за да избегнете замърсяване на повърхността на тапета.

5. Поставете горната част на ивицата на правилното място и на правилната височина до лепило покрит фрагмент от стената. След това внимателно разширете ивицата, залепвайки я по цялата дължина.

6. Проверете дали първата лента е поставена еднакво по определените линии. В противен случай внимателно плъзнете лентата в правилната позиция.

7. С помощта на четка изгладете внимателно повърхността на тапета, премахвайки неравенствата и въздушните мехурчета. Преместете четката с кръгови движения от центъра на ивицата встрани, започвайки от горната повърхност. Внимавайте - не замърсявайте четката от лепилото.

8. Повторете тези стъпки за следващите ивици на тапета. Моля, обърнете внимание, че ръбовете на шаблона трябва да бъдат еднакво съвпадащи.

9. Излишното лепило може да се отстрани с мека, навлажнена гъба или кърпа. Внимавайте - триенето на повърхността на тапета със суха гъба до твърдо може да доведе до повреждане на тапета/фототапета.

10. Когато приключите с залепването и ивиците се изгладят с четка, отрежете всички излишни части на тапет с помощта на нож (включително белите ръбове). Моля, уверете се, че ножът е чист и остър. Използването на тъп нож може да причини повреда на тапета.


След залепване

1. За пореден път се уверете, че тапетът прилепва към стената по цялата повърхност, че ивиците са нанесени еднакво и че шаблонът не е деформиран. Най-добрата оценка може да се извърши от разстояние около 1-2 метра. Ако забележите, че шаблонът е изместен (наскоро след залепване на тапет), можете леко да преместите ивицата на стенате, за да я подравните.

2. Използвайки валяк за боядисване, изгладете отново повърхността на тапета. Все още под тапета могат да останат малки въздушни мехурчета, които не можете да премахнете, но те трябва да изчезнат в рамките на 1-3 дни.

3. Не забравяйте да поддържате температура над 10 ° C и постоянен приток на въздух в помещението.

4. Не се опитвайте да „помогнете“ естествения процес на сушене на тапет. Не използвайте устройство, което може да го ускори. Ако е възможно, избягвайте интензивно нагряване, особено ако тапет е поставен в близост до отоплителни уреди.

Инструкция за монтаж на фототапети (тапети)

Инструкция за монтаж на фототапети (тапети)

Инструкция за монтаж на фототапети (тапети)

Fototapetite.com предлага широка гама от картини, фототапети, паравани, рисуване по номера, картини върху акрилно стъкло, ръчно рисувани картини и аксесоари за интериорен дизайн. Нашата галерия се състои от над 10 000 оригинални мотива, които могат да бъдат изпълнени като ръчно изработени картини или като висококачествени дигитални щампи върху платно или акрил. Ние също така предлагаме широка гама от фототапети за стена и голяма колекция от репродукции на известни художници. Все още работим за разширяване на асортимента си: съвсем нови продукти скоро ще бъдат налични!

Можете да направите своята поръчка по бърз и сигурен начин, директно на нашия уебсайт. Всичко, което трябва да направите, е да добавите избрания продукт към пазарската си кошница и след това да следвате инструкциите. Ако имате нужда от по-подробна информация по този въпрос, не се колебайте да се свържете с нас по онлайн чата или телефона.

Правейки покупка на fototapetite.com, имате възможност да използвате най-популярните начини на плащане в света. Можете да избирате от бързи и сигурни видове онлайн плащания (плащане при доставка, кредитна карта, онлайн банкови преводи) или да извършите плащането си директно по нашата банкова сметка, като използвате традиционния банков превод.

Забележка: При плащане при доставка цената за доставка е 10 лв. При онлайн плащане - безплатна!

Цените за доставка на нашите продукти зависят от начина на плащане, който сте избрали. 

При плащане при доствака: 10 лева фиксирана сума за цялата страна

При онлайн плащане с карта или банков превод: безплатна доставка за цялата страна

Наясно сме наясно, че нашите продукти са доста крехки - затова правим всичко възможно, за да направим процеса на опаковане перфектен и точен във всеки детайл. Всяка рисунка и фототапет са опаковани в съответствие с изискванията на най-престижните превозвачи в света като DPD (Спиди в България) и UPS. Транспортните щети са доста редки, но ако се появят, моля, свържете се с нашия екип за обслужване на клиенти възможно най-скоро. Ще се радваме да ви помогнем и да намерим най-доброто решение на проблема ви.

Съшо така Ви молим да следите за явни дефекти и нарушена или повредена опаковка при приемане на пратката от куриера. 

Да, разбира се, можете да се възползвате от политиката за връщане. Закупеният продукт може да бъде върнат на продавача в рамките на 14 дни от датата на получаване на стоката. В този случай, моля, първо се свържете с нашето обслужване на клиенти - за да можете да уредите всички подробности. Допълнителна информация по този въпрос е достъпна тук.

Стикерите за тапети могат да се нанасят върху всяка обикновена, несилициева повърхност, само ако тя не съдържа мазнини, но не препоръчваме да я прилагате върху грапави повърхности или структурни стени (стикерът не прилепва перфектно към стената и е по-податлив на повреди).
Да, разбира се, можете да го премахнете, просто не забравяйте, че след като бъде премахнат, не можете да го използвате повече. Освен това е възможно да остане малко петна от лепило и може да се наложи пребоядисване на стената.
Да, стикерите са устойчиви на влага и могат да се поставят и в банята. Просто трябва да се погрижите те да нямат никакъв контакт с водния поток.