Чувствате ли се добре в просторни стаи? Опознайте минималистичния стил и получете спокойно, хармонично и изключително уютно пространство.

Идеи за минимализъм в хола

Минимализмът е стил, който се избира от все повече хора, които се чувстват наситени с количеството външни стимули. Той предполага да се отървете от ненужно поглъщащи предмети и да оставите само тези, които са многофункционални и практични. Минимализмът не търпи излишък, прекомерна декоративност и ненужни декорации.

Това е стил, който се характеризира с проста и гладка форма и пространство, което дава свобода.
Ако искате да въведете минималистичен стил в хола си, трябва да подходите към подреждането безкомпромисно. Най-важното е да се отървете от елементи, които са ненужни или напълно несъвместими с останалите мебели.

Можете да се отървете от тях напълно или да намерите място за тях в скринове, чекмеджета или ... на тавана. Също така си струва да се има предвид броя на мебелите, присъстващи в пространството. Премахването на няколко от тях със сигурност ще донесе много повече дъх в стаята. Пространството и светлината са един от най -важните елементи на минималистичен хол.

Минималистична всекидневна и нейните цветове

Минималистичният хол е доминиран от ярки и неутрални цветове. Сивото, кафявото и бежовото са най -добрите. В някои аранжименти се използват и деликатни пастели, например бебешко розово, както и много по-силни акценти - черно, тъмно кафяво и дори червено.

Въвеждането на малко цвят в единния интериор позволява не само да се разчупи, но преди всичко да се създаде оригинална аранжировка, съобразена с членовете на домакинството. Важно е обаче този цвят да не е доминиращ. Тя трябва да се появява само с няколко акцента, например върху възглавница, ваза, килим или картина.
Минималистична картина, поставен върху една от основните стени на стаята, като пясъчна буря, също ще работи добре в хола.


Прости минималистични мебели за хола

В минималистичната всекидневна няма много предмети. Поради спестяването на добавки, единствената декорация на пространството е мебелите. Целият характер на стаята зависи от тях и те внасят хармония и ред в нея.

Минималистичните мебели се характеризират предимно с проста форма и гладка текстура. В идеалния случай те трябва да бъдат изработени от висококачествено естествено дърво, което ще внесе елегантност и шик в интериора. Те могат да имат както матов, така и висок гланц. Цветовете им трябва да вървят ръка за ръка с нюансите на стените и подовете. Най-често е бяло и бежово. В големите стаи можете да си позволите малко лудост и да изберете напълно тъмни нюанси. Черните мебели в светъл интериор със сигурност ще изглеждат много оригинални.

Когато решавате да закупите минималистични мебели, е добре значително да намалите техния брой в интериора. Всеки отделен скрин или шкаф е „произведение на изкуството“, което се нуждае от достатъчно пространство около него, за да подчертае своята уникалност. Предимството на този вид мебели също е неговата функционалност и лекота на почистване.


Модерен минималистичен хол в къщата и нейното осветление

Минималистичният интериор се характеризира и с много добро осветление. Най-добре е, когато е естествено осветление, което допълнително, отразявайки ярките елементи на интериора, го прави още по-просторен. Не винаги обаче в минималистичен хол можете да намерите прозорци с големи размери, които перфектно осветяват най-малкия ъгъл на стаята.Тогава си струва да поставите подходящо изкуствено осветление.

Когато избирате осветление за минималистичен хол, си струва да се съсредоточите върху прости форми и най-минималистични абажури. Независимо дали те ще бъдат малки лампи на скрин или подови лампи, важно е те да са едноцветни и гладки. Лампи от стъкло и метал перфектно ще съответстват на минималистичния характер на интериора.

Минималистичните лампи или полилеи са дискретни. Това означава, че те не са изключително видими декорации и те се вписват перфектно в аранжировката, подчертавайки вездесъщата хармония и добавяйки финес в интериора. За да създадете уютна атмосфера вътре, е добре да използвате топла и разсеяна светлина, която ще създаде идеални условия за отдих.


Всекидневна в минималистичен стил - какви декорации да изберете?

Една минималистична всекидневна не се нуждае от поредица от декорации, аксесоари и хитрости. Най-голямата му украса е хармонията на цветовете и пространството. Въпреки това, за да не бъде пространството твърде музейно, студено и безизразно, струва си да го обогатите с няколко елемента, които ще позволят да се затопли.

Текстил - това са елементи, които винаги внасят уютна и неповторима атмосфера в интериора. Затова декоративните възглавници, одеяла и покривки ще бъдат идеални. Ако в минималистичен хол има големи прозорци, може да се изкушите да закачите дълги платнени завеси. Най -важното е, че цветът на материала съответства на цялостното подреждане. Ето защо е най-добре да изберете фини, пастелни нюанси.

Свещи - тяхната естествена, топла светлина перфектно ще подчертае уникалната атмосфера на интериора.

Минималистични картини- стенни декорации със сигурност ще оживят пространството и ще подчертаят атмосферата му. За салоните, поддържани в фини земни тонове, той ще бъде перфектен, наред с други Граница на баланс, която ще се впише в интериора, превръщайки се в неразделна част. Фототапети с деликатна линия, като City of fear, също се препоръчват за минималистични дневни.

Малък минималистичен хол в жилищен блок - как да увеличите пространството?

Всекидневната в минималистичен стил най-често се свързва с големи пространства. Много хора първоначално отхвърлят използването му в малки интериори в жилищен блок. Напълно ненужно.
Минимализмът не е запазен само за къщи с големи размери, напротив - той е идеален за малки пространства, превръщайки ги в наистина хармонични и просторни дневни.
Ако искате да създадете минималистичен хол в жилищен блок, трябва да се отървете от всички ненужни елементи и да намалите броя на мебелите до абсолютен минимум.
Струва си да се съсредоточите върху ярки цветове, както и лакирани мебели отпред. Това ще ви позволи визуално да увеличите и озарите пространството.
3D фототапети в минималистичен стил и високо огледало в проста рамка, което, поставено на стена, перпендикулярна на прозореца, ще отразява перфектно естествената светлина, също може да помогне за нарушаване на пропорциите. Добре е да се откажете от ненужните аксесоари и да се съсредоточите преди всичко върху избора на подходящи мебели и осветление.


Минималистичен хол с кухня

Хол, комбиниран с кухня, е едно от най-често използваните решения в съвременното строителство. Това изисква създаване на аранжимент, който да бъде последователен и хармоничен помежду си, но също така да позволява отделянето на кухненската зона от зоната за отдих.
Минималистичен хол с кухня ще даде на интериора впечатление за ред и повсеместно спокойствие. Тя ще работи в апартаментите на хора, които не обичат излишъка и които ценят високо отвореното пространство.

Един минималистичен интериор трябва да се характеризира с ярки цветове, както и с висококачествени мебели с проста форма. Спестяването на екстри важи както за хола, така и за кухненския бокс. Най-добре е работните плотове да са без контейнери, консерви и други стандартни кухненски принадлежности. За да обогатите интериора и да му придадете характер, по-добре е да го поставите минималистична кухня и хол с иновативни форми и уникални форми.

Минималистичен хол е пространство, което ще се хареса на хората, които ценят хармонията и добрата организация. Това е истински рай за перфекционистите, за които балансът между дизайна и функционалността е най-важен. Вездесъщият ред дава възможност да се живее според определени правила, в които всеки, дори и най-малкият елемент има своето място.