Вие сте на етапа на подреждане на кухнята? Чудите се какъв стил на подреждане да изберете? Разберете с какво се характеризира индустриалният стил и проверете дали това е решение за вас.


Стилна индустриална кухня - аранжировки и идеи

Индустриалният стил все по -често се среща в българските домове. Той е идеален не само в хола, но и в кухнята. Индустриалното подреждане е вдъхновено от промишлеността и решенията, използвани във фабриките. Следователно най -характерните са открити пространства, големи прозорци, както и естествени суровини като червена тухла или бетон.

Осветлението е изключително важен елемент в индустриалното пространство. В допълнение към естествената светлина, големите фарове, както и характерните крушки са идеални. Цялата подредба се допълва от внимателно подбрани аксесоари, като промишлени картини или саксийни растения.

Кухнята в индустриален стил е минималистично, сурово и дори аскетично пространство. Преобладава предимно от неръждаема стомана, както и тъмни цветове. Това обаче не е единственият начин да подредите кухнята. Индустриалният стил също изглежда страхотно в комбинация с елементи, характерни за други стилове на подреждане.


Индустриална кухня - бяла или сива?

Индустриалният стил е свързан с тъмни и приглушени нюанси. Най -често използваният цвят е черен, наситено кафяв или тухлено червен. Много хора свързват индустриалните пространства с мрачна, но много загадъчна атмосфера. Индустриалната кухня не трябва да бъде декорирана само в тъмни цветове. Нищо не пречи на въвеждането на бяло в него и оптичното разширяване на стаята.


Бяла индустриална кухня

1. Бяла тухла на стената

Това е най -лесният и ефективен начин да озарите кухнята си. Бялата тухла на една от стените ще бъде идеален фон за дървени мебели в по -тъмен цвят, а също така визуално ще увеличи пространството. Неправилните тухли ще придадат на интериора суров характер, който идеално се вписва в индустриалната атмосфера. Не винаги обаче е възможно да се използва истинска тухла. В такива ситуации е добре да използвате фототапети, които приличат на истински материали. Пример за това е стенописът от бяла тухлена стена .

2. Бели кухненски мебели

Второто решение е да използвате бели кухненски мебели . Добре е мебелите да имат проста форма и гладки фронтове. Индустриалният характер на стаята ще бъде въведен в интериора благодарение на декорации и домакински уреди. В бяла индустриална кухня трябва да има видими тръби, метални фитинги, неръждаема стомана и черни, големи лампи.


Сива индустриална кухня

Алтернатива на бялата индустриална кухня може да бъде нейното сиво предложение. Начините за въвеждане на този нюанс в интериора са абсолютно същите като при по -леката версия. Стена от истински бетон, както и от черни и стоманени декоративни елементи ще бъде идеална за сива индустриална кухня.


Малка индустриална кухня в жилищен блок

Индустриалният стил изглежда най -добре в просторен и отворен интериор. Това обаче не означава, че специфичен индустриален климат е невъзможно да се постигне в малки кухни в жилищен блок. Когато подреждате малък интериор, трябва да помните за правилното осветление, както и за спестяването на декорации.

В идеалния случай малка индустриална кухня в жилищен блок трябва да бъде добре осветена. Слънчевите лъчи, които струят през прозорците, ще озарят пространството, правейки го да изглежда по -голямо. Това важи особено за индустриалните кухни с тъмен цвят. Липсата на подходящо осветление може да направи интериора поразителен и мрачен.

Добро решение в малките кухни е и въвеждането само на индустриални декорации. За да се получи характерна атмосфера, достатъчно е да се създаде монохромно оформление, което да бъде допълнено от промишлени картини, метални лампи в тъмни цветове или използването на тапети, имитиращи бетон или червена тухла.


Голяма индустриална кухня с остров

Собствениците на големи пространства могат да си позволят много повече свобода при подреждането на индустриална кухня. Високите тавани, много пространство и големи прозорци са идеални условия за създаване на индустриална атмосфера.

Един от най -популярните начини, както естетически, така и практически, е да го използвате в голяма индустриална островна кухня. Този допълнителен елемент може да изпълнява няколко функции вътре в него:

  • е декоративен елемент на интериора,
  • може да действа като маса,
  • е разширение на работното пространство,
  • осигурява допълнително място за съхранение,
  • той отлично отделя отделни зони една от друга - идеален е например в хол, свързан с кухня.


Добре осветена, голяма индустриална кухня с остров може да бъде изцяло декорирана в тъмни цветове. Мебелите от антрацит в комбинация с бетонна стена, както и метални и матови фитинги ще създадат уникална атмосфера, която ще бъде комбинация от индустриална строгост с изисканост и класа. Стаята може да бъде осветена чрез използването на леки и тежки завеси на прозорците и дървен под, който перфектно ще подчертае дълбоката сянка на мебелите.


Всекидневна с кухня в индустриален стил

Индустриалният стил е идеален за домове и апартаменти, където всекидневната е свързана с кухнята. Въпреки факта, че изглежда най -добре в големи пространства, може лесно да се използва и в малки студия, особено тези с мецанин! .


Бяла скандинавска кухня - минимализъм и естетика!

Бялата скандинавска кухня е една от най-често срещаните аранжировки както в апартаменти, така и в еднофамилни къщи. Той перфектно отразява специфичния климат на север и е идеален фон за малко по -сложни аксесоари. В допълнение, той перфектно съчетава минимализъм, естетика и функционалност, което е точно това, което е най -важно в скандинавската кухня.


Индустриални мебели за кухнята или аксесоари в индустриален стил?

Предимството на индустриалния стил е фактът, че той е перфектно съчетан с мотиви, характерни за други стилове. Това означава, че контрабандата на промишлена атмосфера във вашия интериор не винаги трябва да бъде свързана с общ ремонт и подмяна на кухненските мебели. Понякога е достатъчно да обогатите кухнята си с индустриални аксесоари, за да освежите пространството и да му придадете индустриален характер.


Картини в индустриален стил - това е един от най -бързите и ефективни начини за въвеждане на специфична атмосфера в кухнята. Най -добрите картини са в тъмни цветове, показващи панорами на градове или интериора на изоставени фабрики. Идеални ще бъдат и абстрактните картини, поддържани в сиво с примес на меден цвят, например интензивност. Може да изпробвате и едната стена с фототапет, например черно бял фотопатет с градове

✓ Метални кошници и контейнери - тези в черно или мед са най -добрите. Те не само ще бъдат индустриално допълнение, но със сигурност ще позволят добра организация на кухнята.

✓ Лампи - големи, метални и в тъмен цвят със сигурност ще внесат фабричен характер в интериора. Така нареченият Декоративни крушки Edison, които излъчват топла светлина.

✓ Метални рафтове - чудесно решение за хора, които искат да въведат саксийни растения в индустриална кухня. Металните рафтове, окачени например над кухненския остров, ще се слее перфектно със зеленината.


Индустриалната кухня е предложение за хора, които не се страхуват от смели решения и съвременни тенденции. Най -често любителите на изкуството, модата и минимализма обичат този тип интериорен дизайн. Изключително оригинален декор се превръща в начин на изразяване. Често индустриалната кухня може да се намери в апартаментите на хора, свързани с артистичния свят.